I Allarps närområde - Laholms kommun - erbjuds mängder av aktivitetsmöjligheter. Vill du vandra finns Hallandsleden. Vill du rida finns den 120 km långa ridleden. Stranden, skogen, sjöarna och slätterna gör det möjligt för de flesta att hitta något som passar dem.

Stranden

Stranden

Allarp, tillhörande Skummeslövsstrand, ligger ett stenkast ifrån Sveriges längsta sandstrand; Laholmsbukten. Med sina kritvita sanddyner och långgrunda vatten sträcker den sig i 12 km mellan Mellbystrand och Hemmeslövsstrand i Hallands sydspets.

Se mer
Skummeslövsbadet

Skummeslövsbadet

I södra Skummeslövsstrand nere bland sanddynerna finns poolen SKUMMESLÖVSBADET. Den sköts av simklubben SS Stimmet. Där kan Du och dina barn ha kul i bassängen. I poolen anordnas även simskola för barn. Även om det är kallt och blåsigt är det varmt och behagligt bakom planket till bassängen. I anslutning till poolen finns en kiosk.

Se mer
Vandringsled

Vandringsled

Hallandsleden Ansluter i söder till Kust till kustleden (Skåneleden) och slingrar sig sedan fram genom hela Halland tills leden övergår i Bohusleden. I mitten av Halland, vid Simlångsdalen, delar sig leden i två delar, en östlig och en västlig. De återförenas i Åkulla. Till den östra grenen ansluter Gislavedsleden.

Se mer
Skog och vatten

Skog och vatten

I Halland hittar du allt från lummiga skogar, trolska insjöar och öppna landskap. Det finns till och med äkta vildmark.  Runtomkring Halland finns fler än 170 insjöar med goda fiskemöjligheter.

Se mer
Ridning

Ridning

Genom Halland sträcker sig en ridled som är totalt 120 km lång. Den är uppdelad i sju etapper fördelat på 67 km grusväg och 53 km asfalt/oljegrus. Leden följer befintliga vägar och stråk och syftet är att på ett enkelt sätt visa att det går ta sig fram per häst, alternativt häst och vagn, är möjligt under bekväma ordnade förhållanden.

Se mer
Jakt

Jakt

I Halland finns gott om djur och allt sköts i normal ordning av förbundet under strikta förhållanden enligt jaktförbundets jakttidslista. Här kan du jaga allt ifrån sjöfågel, vildsvin, bävrar, rådjur och kronhjortar.

Se mer
Golf

Golf

Vare sig du har ett lågt eller högt handicap så är golfbanorna runtomkring i Halland ett paradis för golfaren. Banorna i Tylösand, Hamra i Kungsbacka och Varberg Västra är de som årligen hamnar i topp bland Sveriges populäraste golfbanor. Du finner alltifrån vidsträckta hedbanor till lummiga skogsbanor, valet är ditt.

Se mer
Skidanläggning

Skidanläggning

Inte långt ifrån Allarp finns Sveriges sydligaste skidanäggning Vallåsen. De säger själva att du behöver inte åka långt för att få en vinterupplevelse. Med dess långa backar, stora åkytor, två stolbanor och tre släpliftar, skiduthyrning och tillhörande service så ska du få en maximal upplevelse och vinterkänsla.

Se mer