Att planera för ny stadsbebyggelse förutsätter ett hållbart perspektiv, och miljöaspekten av att bygga ett nytt bostadsområde är i dagens samhälle en självklar utgångspunkt. Vi väljer att erbjuda Allarp för samtliga generationer, gammal som ung. Varje enskild individ har sina egna krav och förutsättningar. Därför delas staden in i olika sektioner där varje sektion ska stå för det behov och önskemål som varje enskild grupp önskar.

För dig med familj

För dig med familj

Vi vill värna om familjens trygghet och välbefinnande. Här ska du kunna bo lugnt och tryggt med din familj med närhet till barn- och ungdomsvård. I Allarp planeras det att byggas skola, lekskola och lekplatser.

Se mer
För dig som är ung

För dig som är ung

Som ung männsika är det viktigt att ha nära till både dag- och nattliv. Intill Allarp ligger den "världskända" Bepes bodega. Namnet kommer förstås från Lasse Åbergs kända film Sällskapsresan 1. Och faktiskt så rullar filmen hela tiden på bodegan. Sommartid erbjuds ett pulserande natt och festliv. Här har du som ung människa nära till idrott, hästar och stranden. De större städerna Helsingborg och Halmstad ligger inom en timmes resa och den kollektiva trafiken går tätt.

Se mer
Good life living - 50+

Good life living - 50+

Ett extra bra, trevligt och bekvämt liv för oss som fyllt 50

Fram till 50 kommer arbete och familjen i första hand. Vid 50 och för varje år efter börjar tankarna handla om hur man skall kunna ordna det så bra som möjligt under resten av livet. Att bo i jäktad storstadsmiljö med alla dess möjligheter eller annan plats som man valt av arbetsskäl kan kanske stå tillbaka för ett enklare, lugnare och mer bekymmersfritt liv. Med mer egen frihet, mer resande, mer aktiviteter, mer praktisk och bättre boendemiljö. Bättre anpassat för att kunna bo kvar resten av livet under trygga och bra förhållanden.

Se mer
Trygghetsboende

Trygghetsboende

I trygghetsboendet planeras kompletta lägenheter för ensamstående eller par. Lägenheterna består av 1-3 rum och kök plus hygienutrymme. I alla lägenheter planeras trygghetslarm och de kommer ha tillgång till restaurang och café. För inflyttning till trygghetsboende krävs ett biståndsbeslut.

Se mer