Nyheter

22.07.2013

Förslag på visningshus på Odensvägen 1

Just nu gör vi en liten undersökning för det förslag som ligger till visninghus. Det är tänkt att Odensvägen 1 ska fungera som visningshus. Huset är en tvåplansvilla inklusive garage. Huset har två terasser, en ovanför garaget och en ovanför själva huset. Huset har två mindre sovrum på nedre våningen och ett stort sovrum plus ett mindre sovrum på övre våningen. Det har en öppen planlösning där kök och allrum är ett och samma rum. På nedervåningen finns en toalett och på övre våningen finns ett större badrum. 

Vi vill mer än gärna ha dina synpunkter och gå gärna in på vår facebooksida http://www.facebook.com/allarp.laholm Där kan du lämna en kommentar och trycka på gilla om det är ett hus i din smak. 

Det platta taket klarar sig bra från både snö och ösregn.

Huset är projekterad att byggas i betong, platsgjutet med Bewi EPS isoleringsformar (se http://www.bewi.no) isolerad både invändigt och utvändigt. Även mellanbjälk, trappa och takbjälk är projekteras i betong, gjutet på plats.

Solceller kan installeras som fasad i söder och väster. Om man vill går det bra att installera ca. 40 kvm. solceller på ca. 1m braket, i fyra rader på ca. 0,7m * 10m samt behålla terras yta på ca. 60 kvm. Tanken är sedan att man kan enkelt göra om huset till två våningslägenheter på ca. 100 kvm och med egen entré. Terraser på tak och garage tillhör då övervåningen medan garage och tregården tillhör nedre våningen. Huset är rationellt byggt 11*11 meter plus garage,kring 7,5 m högt med 3m takhöjd på båda våningar, uppfört i betong med mycket högt isoleringsvärde och uppskattas kosta kring 4m nyckel färdigt inklusive tomt.

Det ska bli mycket energieffectivt och konstruktionen ska skapa bra förutsättningar att hålla ner energiförbrukningen. Frågan om + eller 0 energi bör beaktas utifrån husets hela life cycle, från produktion till avveckling. Material, underhåll etc. är lika viktiga faktorer så som aktuell förbrukning av energi för uppvärming. Energivärden av väggar, tak och fönster håller måttet med bravur. Fortfarande har vi inte kommit så långt att räkna hela konstruktionens i energiförbrukning i detaljer.

Era synpunkter är mycket viktiga, positiva som negativa !

Om någon är intresserad så finner man arkitektens hemsida på http://www.arkitektar.is

{REL[15][static_related_snippets_right]25Nn1vaqREL}