Nyheter

19.04.2013

Laholmshem kan bli först att bygga i Allarp

 

Nyheter från Hallandsposten

Den första gatan är på väg att byggas i Allarpsområdet. Samtidigt visar Laholmshem intresse för att bygga mellan 20 och 30 hyreslägenheter där. – Det hade varit väldigt positivt för alla intressenter, säger exploatören Gudjon Halldorsson. 

Relaterat

PUBLICERAD 18 APRIL 2013

Som HP tidigare har berättat har det gått minst sagt trögt att få i gång byggandet av den nya tätorten i Allarp, som ska ge plats åt 1 000 nya laholmare. Ingen verkar vilja satsa på att bygga i området förrän någon annan har tagit första steget. Men kanske kan spelet öppnas av Laholmshem. Det kommunala bostadsbolaget tycker att Allarp vore ett lämpligt läge för de första hyreslägenheterna i Skummeslövsstrandsområdet.

– Vi har tagit ett inriktningsbeslut om att titta på detta. Men vi har inte fattat något formellt beslut om ett genomförande, säger Laholmshems styrelseordförande Christian Wahl (M).

– Skummeslövsstrand är i dag en av de större tätorterna i Laholms kommun, men där finns varken kommunala eller privata hyreslägenheter. Vill man bygga hyresrätter finns det ingen annanstans än i Allarp, fortsätter Wahl.

De än så länge ganska löst hållna planerna handlar om ett trevåningshus med mellan 20 och 30 hyreslägenheter. Vill Laholmshem göra verklighet av idén kommer det att krävas godkännande från kommunfullmäktige.

– Så är det i frågor som är av stor ekonomisk betydelse, som det står i våra ägardirektiv. Och i det här fallet handlar det om mycket pengar. Hur mycket vill jag inte spekulera i, säger Christian Wahl.

Gudjon Haldorsson, som står bakom exploateringsbolaget Expendo, välkomnar givetvis en satsning från Laholmshem.

– Det hade varit väldigt positivt för alla intressenter i det här projektet om någon kommer i gång. Då kan vi börja investera i området direkt och på det sättet börja rulla bollen framåt, säger Gudjon Halldorsson.

Flerfamiljshuset placeras troligen på en hörntomt där de första ritningarna visade en skola.

– Tomten är i princip byggklar. Blir det ett avtal med Laholmshem kan den vara tillgänglig nästan direkt, säger Gudjon Halldorsson.

Expendo tänker under tiden inte sitta stilla. I dagarna påbörjas bygget av den första gatan, Odenvägen, i det tilltänkta bostadsområdet.

– Gatan ska byggas upp och få en asfaltbeläggnings så att den blir körbar och man kommer åt alla tomerna. Det arbetet ska vara färdigställt i mitten av maj, säger Gudjon Halldorsson.

Sedan i mars har Expendo erbjudit en handfull tomter till reducerat pris. Ännu har ingen köpare slagit till.

– Men vi för samtal med två–tre spekulanter. Vi är förhoppningsfulla, säger Halldorsson.

Henrik Williamsson

 

{REL[15][static_related_snippets_right]C36R4ThZREL}