Nyheter

14.10.2013

Pressrelease: Byggstart för Allarp

Det är ganska exakt sex år sedan de första lösbundna idéerna om planläggning av markområdet i Allarp/Skummeslövsstrand diskuterades med Laholms kommun.

Utifrån denna diskussion skrevs de första raderna i den detaljplan, som sedan har utvecklas och igenomgått flertalet utredningar och samrådshandlingar. Allarp skulle bli ett nytänkande - i kombination med det gamla genuina - projekt där alla generationer lever- och skapar ett kvalitativt boende tillsammans. Här ska generationerna bo tillsammans; från där du tar livets första steg, växer upp och utvecklas och till sist men inte minst - ett ställe där du kan njuta av en en dignitiv ålderdom. Det sistnämna är ett viktigt kapitel och tillhör utvecklingen för delprojektet "Good Life Living - bo bra på äldre dagar". 

Visionen "Här byggs ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle" är ryggraden för hela projektet. 

Allarp ligger helt rätt i tiden. Placeringen i Laholms kommun är inte en tillfällighet. Det är den här delen av Sverige, som grundarna i Allarp tror på, som kommer ha den största expansionen inom en när framtid. 

Och det är just närheten till kontinenten och Skandinaviens huvudstäder, utbyggnaden av kommunikationsmedel via Hallandsåsen, som gör att invånaren i Allarp kan erbjudas ett flexibelt levene. Det är viktigt att kunna kombinera arbete, familj och fritid där alla livets pusselbitar hittar sin plats. Invånaren i Allarp skapar sig ett kvalitetsboende i den lugna, lantliga moderna miljön och bibehåller närheten till arbeten, skolor, vårdomsorg och storstädernas puls. 

Den som bosätter sig i Allarp ökar sina chanser till ett rikare liv. Halland och Laholms kommun har ett rikt utbud till en kvalitativ fritid: ett stenkast ifrån Allarp ligger Sveriges längsta sandstrand, golfbanor i det oändliga, tennisen i Båstad, härliga naturupplevelser i form av nationalparken, fisket i Lagan, ångbåtsturerna och på vintern har du närheten till Vallåsen, Sveriges sydligaste största alpina område. 

Idag skriver vi i Allarp en viktig del av vår histora. Här kommer bilderna på starten av byggnationen på Odensväg 24. Det är början till dagens och kommande generations hållbara boende.  På bilderna ser vi husgrunden till Odensvägen 24, som färdigbyggt är ett 160 kvm parhus. I Allarp är det planlagt för ca. 500 hushåll vilket motsvara ca 1200 til 1500 invånare. Småstaden beräknas vara fullt utbyggd om ca 10 år. 

Allarps hemsida: http://www.allarp.com

Allarp på facebook http://www.allarp.com/allarp.laholm

För ytterligare information, kontakta Gudjon Halldorsson på tel 070 999 7695

{REL[15][static_related_snippets_right]mv0AdjIGREL}