Nyheter

28.09.2014

Ny förskola byggs i Allarp

- Det börjar bli bråda tider. Vi kan inte vänta längre, säger Kent-Arne Andersson (C), ordförande i BUN. På BUN-mötet i går tog man därför beslutet att äska pengar av kommunstyrelsen till en förstudie av en ny kommunal förskola på Allarpsområdet. 

Nämnden var dock inte ening, representanter för S och V var emot förslaget.

Bakgrunden till att det nu börjar att brinna i knutarna för en ny förskola i SKummeslövsstrand är att byggherren Ebbe Jonassons förskoleprojekt strandat tills vidare på grund av en bund överklagande samt problem med banklån.

Den fristående förskolan, Gaia Montessori, som visat intresse att etablera sig och driva verksamhet i Skummeslövsstrand lär därmed vänta på sig ytterligare. 

- Den ursprungliga planen är att den skulle stå färdig januari i år, säger Kent-Arne Andersson. 

Efterfrågan på förskoleplatser i Laholms kommuns södra delar har ökat stadigt de senaste åren. Det löstes tillfälligt under våren 2014 genom att en paviljong flyttades till Skottorps skola. 

Nu ser dock BUN inget annat val än att kommunen själva uppför en ny förskila och placeringen av den önskar de ska ske vid det nya bostadsområdet i Allarp. 

Kommunens vision om att växa i antalet invånare kan få sig en boost genom förslaget. 

Byggandet på Allarpsomåret har som bekant ännu inte tagit fart. Men en förskola och senare även skola, som finns inritad i detlajplanen för området, kanske kan lätta upp byggintresset. Det tror i vart fall BUN-ledamoten Jonas Hellsten (M)

- Med det här kan vi en gång för alla få tyspt på alla belackare av Allarpsområdet. Det kommer att byggas där, säger han.

Laholmshem har redan planerat för lägenhetshus och Kent-Arne Andersson ser samordningsvinster framför sig likt när skolan och idrottshallen i Mellbystrand byggdes, om förskolan byggs samtidigt.

Kostnaden för en ny förskola är självklart ännu så länge preliminär. Men med flera nyligen avslutade förskoleprojekt i kommunen i åminne lär prislappen landa på cirka 20 miljoner kronor.

Skriven av: Rickard Gustafsson 

{REL[15][static_related_snippets_right]TYnZYpw3REL}